Savo virtuvėje galite pasigaminti pačius skaniausius zefyrus, kurie skoniu pranoks bet kokius pirktus parduotuvėje. Tam prireiks ne daugiau kaip penkiolikos minučių.
Viskas, ko jums reikia, yra patikrintas receptas ir paprastas lengvai randamų ingredientų rinkinys.
Kaip pasigaminti naminių zefyrų?
Jums reikės:
- Cukraus – 2 puodeliai;
- Vandens – 1 puodelio;
- Vištų kiaušinių baltymų – 2 vnt;
- Želatinos – 2 šaukštai;
- Vanilės ekstrakto – 1 šaukštelis;
- Cukraus pudros – nebūtina.
Paruošimo būdas:
- Puodą su cukrumi ir vandeniu pastatykite ant silpnos ugnies.
- Palaukite, kol vanduo užvirs, ir kruopščiai maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
- Kitame dubenyje sumaišykite želatiną su vandeniu, kol ištirps.
- Paimkite kiaušinių baltymus ir plakite juos tol, kol susidarys minkštos viršūnėlės.
- Maišydami supilkite ištirpintą želatiną į cukraus mišinį.
- Palaipsniui, toliau plakant mikseriu, į baltymus supilkite karštą sirupą.
- Mišinį plakite tol, kol gausis tirštos konsistencijos, o tai gali užtrukti apie 10-15 minučių.
- Supilkite vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol mišinys išlaikys formą.
- Atsargiai supilkite jį į formeles, tolygiai paskirstykite ir palikite kelioms valandoms sustingti.
- Formeles pripildykite konditeriniu maišeliu.
- Jei norite, pabarstykite paruoštus zefyrus cukraus pudra.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi