„Samsung Galaxy AI” dabar palaiko 16 kalbų

Galaxy AI funkcijos senesniuose telefonuose

AI neseniai išplėtė savo kalbų galimybes iki 16 kalbų. Šį reikšmingą pasiekimą pavyko pasiekti bendradarbiaujant visame pasaulyje ir bendradarbiaujant su akademinėmis institucijomis. Vienas iš svarbiausių dalyvių šiame procese buvo „Samsung” Indijos-Bangaloro mokslinių tyrimų institutas (SRI-B) – didžiausias bendrovės mokslinių tyrimų centras už Korėjos ribų.

Pasak „Samsung”, SRI-B vadovavo hindi kalbos dirbtinio intelekto modelio kūrimui, o tai buvo sudėtinga užduotis dėl daugybės šios kalbos dialektų, tonacijų skirtumų ir dažno angliškų žodžių maišymo. Šį iššūkį komanda įveikė naudodama išverstus ir transliteruotus duomenis, taip pat gimtakalbių lingvistų patirtį, kad užtikrintų, jog dirbtinis intelektas tiksliai perteiktų unikalią fonetinę hindi kalbos struktūrą.

 

Velloro institutas atliko lemiamą vaidmenį, pateikdamas didžiulį kiekį suderintų garso duomenų, įskaitant šnekamąją kalbą, žodžius ir komandas, kurie buvo labai svarbūs įtraukiant hindi kalbą, ketvirtą pagal šnekamąją kalbą pasaulyje, į „”.

Bendradarbiavimo pastangos išsiplėtė už Indijos ribų: SRI-B glaudžiai bendradarbiauja su kitais „Samsung” mokslinių tyrimų centrais visame pasaulyje, kad į „Galaxy AI” platformą būtų įtrauktos vietnamiečių, tajų ir indoneziečių kalbos. Išplėstinė kalbų palaikymo sistema „Galaxy AI”, prieinama per tokias funkcijas kaip „Live Translate”, „Interpreter”, „Note Assist” ir „Browsing Assist”, leidžia naudotojams tobulinti kalbų įgūdžius net neprisijungus prie interneto.

 

Susijusiomis naujienomis, „Samsung” kitą „Unpacked” renginį keliose rinkose surengs liepos 10 d. Tikimasi, kad renginio metu bus pristatyti keli nauji į, pavyzdžiui, „Galaxy Z Fold 6”, „Z Flip 6”, „Galaxy Watch 7”, „Galaxy Watch Ultra”, „ 3” serija ir „Galaxy Ring”. Vienas iš svarbiausių renginio akcentų bus tai, kad šie prietaisai turėtų pasiūlyti patobulintą „Galaxy” dirbtinio intelekto patirtį, kuri buvo pristatyta su „Galaxy S24” serijos išmaniaisiais telefonais anksčiau šiais metais.

Išeiti iš AMP versijos