„Samsung Galaxy S23” prieš „iPhone 15”: kurį flagmaną rinktis 2023 m.?

Antradienį, rugsėjo 12 d., „Apple” pristatė ilgai lauktą „ 15” serijos flagmaną. Pagrindiniai naujųjų išmaniųjų telefonų konkurentai yra metų pradžioje pristatyta „Samsung Galaxy S23” linija. Taigi nusprendėme palyginti du pagrindinius flagmanus – „iPhone 15” ir „Samsung Galaxy S23”.

Dizainas

Bendrovė „Samsung” visada garsėjo elegantišku ir novatorišku savo flagmanų dizainu. Ne išimtis ir „Samsung Galaxy S23”. Šis flagmanas apvilktas trijų dalių korpusu – aliuminio rėmeliu ir dviem stiklo plokštėmis iš abiejų pusių. Pats korpusas yra apsaugotas nuo dulkių ir drėgmės pagal IP68 įvertinimą. Tai, beje, jau tapo vadinamuoju „auksiniu” flagmanų įrenginių standartu.

Kalbant apie „Apple”, dizaino filosofija visada buvo susijusi su minimalizmu ir funkcionalumu. Ir „iPhone 15” tai akivaizdžiai patvirtina. Jis išlaikė savo kultinį dizainą su aliuminio lydinio rėmeliu ir stikliniu galiniu dangteliu. Tačiau nedideli matmenų pokyčiai suteikia „iPhone 15” gaivesnę išvaizdą. Naujojo flagmano išvaizdą pakeitė tai, kad atsisakyta dabar jau klasikine tapusios viengubos išpjovos, kurią pakeitė senesnių modelių stiliaus ovali „Dynamic Island” išpjova. Kaip ir „Samsung Galaxy S23”, naujasis „Apple” flagmanas taip pat yra apsaugotas nuo dulkių ir drėgmės pagal IP68 standartą.

iPhone 15

Ekranas

Pagrindiniame „Samsung Galaxy S23” yra 6,1 colio „Dynamic AMOLED 2X” skydelis su 2340 x 1080 taškų raiška (Full HD+) ir 120 Hz atnaujinimo dažniu. Konkurentas „Apple” turi 6,1 colio „Apple Super Retina XDR ” skydelį su 2556 x 1179 taškų raiška (Full HD+), kurio standartinis atnaujinimo dažnis yra 60 Hz ir kuris palaiko HDR10+.

Techninė ir programinė įranga

Samsung Galaxy S23 pagrįstas Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mikroschemų rinkiniu, specialiai atnaujintu šiai flagmanų serijai ir turinčiu padidintą atnaujinimo dažnį. Jį papildo 8 GB operatyviosios atminties. Šis derinys užtikrina puikų flagmano našumą.

„Apple” įrenginiai garsėja neprilygstama techninės ir programinės įrangos integracija. Ir „iPhone 15” tęsia šią tradiciją. Jis pagrįstas 4 nanometrų „A16 Bionic” mikroschemų rinkiniu, kurį paveldėjo iš praėjusių metų „iPhone 14 Pro” ir „iPhone 14 Pro Max”. Jį papildo 6 GB operatyviosios atminties, kuri užtikrina nepertraukiamą veikimą atliekant bet kokias užduotis.

Kalbant apie programinę įrangą, „Samsung Galaxy S23” veikia su mobiliąja operacine sistema „”, ant kurios įdiegta firminė vartotojo sąsaja „One UI”. „iPhone 15” įdiegta naujausia firminė „iOS 17” platforma.

Galaxy S23

Fotoaparatai

Samsung Galaxy S23 yra vienas geriausių išmaniųjų telefonų mobiliosios fotografijos entuziastams. Jame yra pagrindinė kamera su 50 megapikselių pagrindiniu jutikliu, kurią papildo 10 megapikselių kamera su teleobjektyvu, suteikiančiu galimybę tris kartus optiškai priartinti vaizdą, ir 12 megapikselių modulis su itin plataus kampo objektyvu. Asmenukėms ir vaizdo skambučiams skirta 12 megapikselių priekinė kamera įmontuota O formos išpjovoje ekrane.

Žinoma, kad „Apple” visada teikė pirmenybę fotografijos kokybei, o ne megapikselių ir jutiklių skaičiui. Šį kartą „Apple” nusprendė gerokai patobulinti „iPhone 15” kameros sistemą, įdiegdama 48 megapikselių pagrindinį jutiklį kartu su 12 megapikselių antriniu jutikliu su itin plataus kampo objektyvu. Priekyje vis dar yra 12 megapikselių priekinė kamera.

Akumuliatorius

„Samsung Galaxy S23” maitina 3900 mAh , o dėl programinės įrangos optimizavimo gali veikti visą dieną be įkrovimo. O naudodami 25 W greitąjį laidinį įkrovimą, išmanųjį telefoną galėsite įkrauti akimirksniu. Be to, išmanusis telefonas palaiko 15 W belaidį įkrovimą naudojant Qi standartą.

Kompanija „Apple” visada slėpė savo „iPhone” telefonų akumuliatoriaus talpą. Telefono „iPhone 15” atveju akumuliatoriaus talpa – 3349 mAh. Tačiau atsižvelgiant į energiją taupantį procesorių ir optimizuotą programinę įrangą, galima tikėtis, kad telefono baterija išlaikys visą dieną. Taip pat palaikomas greitasis ir laidinis įkrovimas. Tačiau jo galia ribojama iki 15 vatų.

Kaina

iPhone 15 kaina prasideda nuo 799 JAV dolerių, o Samsung Galaxy S23 šiuo metu galima įsigyti už maždaug 600 JAV dolerių. Abu išmanieji telefonai turi savų privalumų, o pasirinkimas tarp jų greičiausiai priklausys nuo jūsų lojalumo prekės ženklui ir operacinės sistemos pageidavimų.

iPhone 15 privalumai:

  • kompaktiškas dydis;
  • veido atpažinimo sistema Face ID;
  • elektroninė SIM kortelė;
  • MagSafe: galimybė naudotis „MagSafe” saugikliu;

„iPhone 15” trūkumai:

  • didelė kaina.

 

„Samsung Galaxy S23” privalumai:

  • prieinamesnė kaina;
  • 120 Hz atnaujinimo dažnio ekranas;
  • O formos skylė ekrane vietoj didelės ovalios išpjovos;
  • didesnis akumuliatorius.

„Samsung Galaxy S23” trūkumai:

  • didelis dydis.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos