„Samsung Galaxy Watch” išmanusis laikrodis turės miego apnėjos nustatymo funkciją

Samsung Galaxy Watch aptiks miego apnėją

Pietų Korėjos technologijų milžinė „” planuoja savo „išmaniajame” laikrodyje įdiegti naują svarbią funkciją, susijusią su sveikatos stebėjimu. Kalbama apie miego apnėjos aptikimą. Šią funkciją jau patvirtino JAV reguliavimo institucija FDA (JAV maisto ir vaistų administracija).

Obstrukcinės miego apnėjos sindromas – tai dažnas sutrikimas, kai nakties miego metu staiga sumažėja kvėpavimo dažnis arba jis visiškai sustoja. Ši patologija neleidžia žmogui tinkamai pailsėti naktį, o to pasekmė – dieną. Nepaisoma miego apnėjos prisideda prie širdies ir kraujagyslių ligų, tokių kaip , koronarinė širdies liga, širdies nepakankamumas, insultas ir , išsivystymo.

Šių metų trečiąjį ketvirtį „Samsung” žada įdiegti apnėjos aptikimo funkciją. Ji tikriausiai pasirodys naujajame laikrodyje „ Watch7”. Taip pat gali būti, kad funkcija bus įtraukta į atnaujintą „Galaxy Watch6” ir „Galaxy Watch5” programinę įrangą.

Obstrukcinės miego apnėjos sindromą bus galima aptikti naudojant „Samsung Health Monitor” programėlę. Tam reikia dviejų miego stebėjimo seansų, trunkančių ne mažiau kaip keturias valandas. Gamintojas rekomenduoja diagnostiką atlikti sulaukus 22 metų amžiaus.

Išeiti iš AMP versijos