Kartais net ir nusistovėjusį kotletų sudedamųjų dalių sąrašą reikia keisti, jei norite, kad patiekalas būtų aukščiausios kokybės. Tiesa ta, kad kai kurie populiarūs priedai mėsos patiekalą padarys pastebimai prastesnį.
Norint išvengti tokios situacijos, rekomenduojama vengti trijų ingredientų.
Kiaušiniai
Jei norite atsikratyti menkiausios rizikos gauti kietus kotletus, pirmiausia reikėtų atsisakyti kiaušinių. Vietoj to geriau tiesiog gerai išminkykite maltą mėsą.
Susmulkinti svogūnai
Taip, kotletai bus sultingi, tačiau svogūnų aromatas ir skonis bus pernelyg intensyvus. Dėl to kotletukai išeis ne tokie, kokių norėjome. Todėl geriausia svogūną sutarkuoti.
Per didelis prieskonių kiekis
Daug prieskonių naudojama tik tada, kai pati mėsa yra prastos kokybės arba kai abejojama jos šviežumu. Visais kitais atvejais daugybės priedų nereikia: jie tik užgoš pagrindinį skonį.