Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šie 4 paprasti įpročiai padės rudenį niekada nesirgti

Odeta Bartkevičiūtė

Sezono ir orų kaita gali sukelti daug streso jūsų organizmui. Jūsų imuninė sistema susilpnėja, todėl galite susirgti nemalonia peršalimo ar kita panašia liga. Tačiau to išvengti galima lengviau, nei manėte.

Žinoma, jūsų įpročiai turi didžiulę įtaką jūsų sveikatai, imunitetui, miego kokybei ir kt. Ypač svarbu juos stebėti sezono metu. Vos keli kasdienės rutinos pokyčiai gali padėti apsisaugoti. Būtent apie tai šis straipsnis.

Valgykite žalias daržoves

naudingiausios jums gali būti paprastos žalios lapinės daržovės. Jose gausu vitaminų ir jos padeda palaikyti ne tik subalansuotą sveiką mitybą, bet ir jūsų imuninę sistemą. Kai kurie su pelėmis atlikti parodė, kad valgant žaliąsias daržoves iš tiesų pagerėja tam tikrų ląstelių paviršiuje esančių baltymų, kurie būtini gerai koordinuotai imuninės sistemos veiklai, veikimas.

Gaukite daugiau vitamino D

Pasirodo, daugelis žmonių per dieną negauna reikiamos vitamino D dozės, o jo trūkumas gali lemti prastą kaulų augimą, širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimus ir silpną imuninę sistemą.

Kad pagerintumėte vitamino D kiekį, mitybos specialistai sako, kad į savo mitybą turėtumėte įtraukti tam tikrų maisto produktų, įskaitant kiaušinių trynius, grybus, lašišą, jautienos kepenis ir konservuotą tuną.

Ką daryti, kad nesusirgtumėte

Perkelkite daugiau

Taip, galbūt tai skamba banaliai, bet vienas geriausių dalykų, kuriuos galite padaryti savo imuninei sistemai, yra daug sportuoti ir judėti. Jei pradėsite reguliariai sportuoti, tai padės jums išlikti geros formos ir gerokai sumažins ligų riziką.

Vieno tyrimo metu nustatyta, kad mankšta taip pat gali sumažinti uždegimą ir fizines ligas, sumažinti streso lygį ir pagreitinti baltųjų kraujo kūnelių cirkuliaciją.

Pakankamai miegokite

Galbūt to nesuvokėte, bet pakankamai miegoti yra labai svarbu, kai kalbama apie jūsų sveikatą ir imuninės sistemos gebėjimą kovoti su virusais ir ligomis.

Vieno tyrimo dalyviai, kurie dvi savaites miegojo bent aštuonias valandas, pasižymėjo geresniais gebėjimais kovoti su virusais nei tie, kurie nemiegojo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą