Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šie du gėrimai gali veiksmingai įveikti pagirias: turite tai žinoti

Sandra Alšauskienė

Žiemos šventės atneša džiaugsmo ir laimės, tačiau jos taip pat dažnai baigiasi pagiriomis. O kad visą kitą dieną nesijaustumėte blogai, turėtumėte žinoti, susidoroti su švenčių pasekmėmis.

Pirmiausia reikia žinoti, dėl kokios priežasties jus kamuoja . Taip yra dėl etanolio poveikio jūsų organizmui. Ši toksiška cheminė medžiaga yra diuretikas, kuris iš jūsų organizmo pašalina daug skysčių. Vaistininkas Abbasas Kanani papasakojo, kaip su tuo susidoroti ir kokius gėrimus gerti.

Vanduo

Būtent dėl to, kad jūsų netenka tiek daug vandens, kitą rytą tikriausiai jaučiatės taip blogai. Taigi, kad atstatytumėte vandens balansą, iš pat ryto turite išgerti kelias stiklines vandens. Geriausia tai daryti net vakare, prieš einant miegoti, kad visiškai išvengtumėte pagirių.

Be to, vanduo yra paprastas, minkštas skystis, kuris neturės neigiamos įtakos jūsų virškinimo sistemai ir padės jums rehidratuotis.

Dar vienas įprotis, kurį turite įgyti, yra gerti nuolat gurkšnoti vandenį. Tai padės jums išvengti dehidratacijos ir sumažins tikimybę kitą rytą pasijusti blogai.

Nors nėra konkretaus vandens kiekio, kurį turėtumėte išgerti kasdien, dauguma ekspertų sutinka, kad pakanka maždaug 8-10 stiklinių per dieną.

Sveikos pomidorų sultys

Pomidorų sultys

Taip, galbūt net nežinote, bet šis raudonasis taip pat gali būti labai naudingas siekiant palaikyti hidrataciją ir papildyti prarastas maistines medžiagas. Jis taip pat padeda atkurti tinkamą kepenų funkciją.

Kaip ir vandens atveju, nėra nustatyto kiekio pomidorų sulčių, kurį turėtumėte išgerti, tačiau tikėtina, kad pakaks vienos stiklinės. Nedidelėmis porcijomis pomidorų yra gana saugios, tačiau jei jų išgersite per daug, jos gali padidinti kalio kiekį organizme.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą