Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šiemet pirmą kartą Lietuvos istorijoje abiturientai laikė lenkų kalbos egzaminą

Lenkų kalbos egzaminas Lietuvoje / PAP/Valdemar Doveiko nuotr.
Mindaugas Bružas

Birželio 18 dieną lenkų tautinės mažumos mokiniai pirmą kartą laikė valstybinį lenkų kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Šiam iššūkiui ryžosi 778 kandidatai.

Šis egzaminas yra ypatingas ne tik dėl savo naujumo, bet ir dėl vertinimo sistemos: galutinis rezultatas susideda iš 40 proc. balų, gautų tarpinio patikrinimo metu, ir 60 proc. balų, surinktų per valstybinį brandos egzaminą.

Nuo 2022 m. d., pradėjus įgyvendinti atnaujintą lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros programą, lenkų mokomąja kalba besimokantys III klasės gimnazistai pirmieji išbandė tarpinį patikrinimą.

m. tarpiniame patikrinime dalyvavo beveik 800 vienuoliktokų. Iš jų 48,8 proc. surinko nuo 35 iki 40 taškų, o tai reiškia, kad jie gali jaustis ramiau, nes jau turi išlaikytą egzaminą. Bendras surinktų taškų vidurkis buvo 32,7 iš 40 galimų, o procentinė išraiška siekė 81,8 proc.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą