Jei pavargote nuo įprastų makaronų, atkreipkite dėmesį į gnocchi. Jie puikiai dera su įvairiais padažais, grybais, daržovėmis ir mėsa. Parduotuvėse parduodami jau paruošti gnocchi. Jų taip pat galite pasigaminti patys iš bulvių ir miltų.
Bulvių gnocchi su rūkyta šonine
Ingredientai:
- 500 gramų gnocchi;
- 100 g rūkytos kiaulienos šoninės;
- 150 ml grietinėlės 20 %;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
- 100 g mocarelos;
- 1 arbatinis šaukštelis itališkų žolelių prieskonių;
- ketvirtadalis raudonosios aitriosios paprikos;
- pusė ryšulėlio petražolių;
- druskos pagal skonį.
Paruošimas:
- Supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais. Nulupkite svogūną ir česnaką ir juos smulkiai supjaustykite.
- Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir pakepinkite svogūną, kol taps permatomas. Sudėkite šoninės gabalėlius ir kepkite, kol lengvai paruduos.
- Sudėkite česnakus, po minutės supilkite grietinėlę, įdėkite itališkas žoleles ir pagal skonį pagardinkite druska. Užvirinkite grietinėlę.
- Atskirame puode gnocchi užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 1-2 minutes. Nusausinkite ir sudėkite į indą kepimui.
- Gnocchi užpilkite grietinėlės padažu, pabarstykite mocarelą ir kelias aitriosios paprikos skilteles.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintomis žolelėmis.