Mėgstate kepti? Tuomet šis receptas tikrai jums. Šis pyragėlių receptas taps jūsų mėgstamiausiu.
Ingredientai:
- 150 ml vandens;
- 150 ml šilto pieno;
- 7 g. sausų mielių (arba 15 g šviežių mielių);
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 valgomasis šaukštelis druskos;
- 50 g sviesto;
- 550-600 g miltų.
Paruošimas:
- Sumaišykite vandenį, pieną, cukrų, 4 valgomuosius šaukštus miltų ir mieles dideliame dubenyje. Išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
- Įmaišykite ištirpintą sviestą ir likusius miltus. Išminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Tešla turėtų padvigubėti.
- Kol tešla stingsta, paruoškite įdarą. Apkepkite svogūną, sudėkite išspaustus raugintus kopūstus ir troškinkite 10 minučių. Supilkite 150-200 ml pomidorų sulčių, suberkite cukrų, įpilkite acto ir troškinkite dar 20 minučių, kol skystis išgaruos.
- Suformuokite paplotėlius: Padalykite tešlą į 16 vienodų dalių, iškočiokite apskritimus. Sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus. Leiskite pyragėliams šiek tiek pakilti (5 min.).
- Kepkite dideliame kiekyje įkaitinto aliejaus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi