Šiuos pyragėlius labai lengva paruošti, tačiau nustebins jų skonis. Jie itin šokoladiniai ir labai švelnūs.
Ingredientai:
- Cukrus – 180 g;
- 70-75 % juodojo šokolado – 140 g;
- Sviestas – 120 g;
- Kvietiniai miltai – 50 g;
- Kakavos milteliai – 30 g;
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- Vanilės ekstraktas – 1/2 šaukštelio;
- Druskos – pagal skonį;
- Saulėgrąžų aliejus – 20 ml.
Glajui:
- Cukraus milteliai – 80 g;
- Dekoratyviniai pabarstukai – 10 g;
- Vanduo – 60 ml.
Gaminimas:
- Šokoladą ir sviestą stambiai supjaustykite, sudėkite į puodą storu dugnu ir ištirpinkite vandens vonelėje.
- Atskirai į dubenį įmuškite kiaušinius (jie turi būti kambario temperatūros) ir suberkite cukrų. Suplakite mikseriu.
- Tada į masę supilkite ištirpintą juodąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą, įmaišykite persijotus miltus, druską ir nesaldintus kakavos miltelius. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
- Supilkite masę į stačiakampę kepimo formą, išteptą aliejumi, ir išlyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
- Išimkite pyragėlius iš orkaitės ir peiliu supjaustykite juos trikampėliais.
- Glazūra: persijokite cukraus pudrą į dubenį, palaipsniui įpilkite vandens ir išmaišykite. Papuoškite glajumi.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi