Puošnus trapios tešlos pyragas ir švelnūs ledai užkariaus jūsų širdis. Jį lengva paruošti, o rezultatas pranoks visus lūkesčius! Nuostabus tortas, kuris tikrai taps vienu mėgstamiausių jūsų šeimoje.
Pradėkime gaminti pyragą! Tai paprasta, bet labai skanu.
Ingredientai:
- 2 kiaušinių;
- 100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu);
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės paketėlis;
- 80 ml saulėgrąžų aliejaus (4 šaukštai + 2 šaukšteliai);
- 50 g sviesto (2,5 valgomojo šaukšto);
- 360 g miltų (2+1/4 puodelio);
- 10 g kepimo miltelių;
- šiek tiek citrinos žievelės.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi (vanilinu), saulėgrąžų aliejumi ir sviestu. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir citrinos žievelę (tik geltonąją dalį). Išminkykite trapią tešlą.
Atpjaukite maždaug 1/3 tešlos ir įdėkite ją į šaldymo maišelį. Likusias 2/3 tešlos paskleiskite ant skardos dugno.
„Plombyro” kremas
Kol tešla šaldoma, pereikime prie įdaro!
Sudedamosios dalys:
- 1 obuolys;
- 1,5 šaukšto citrinos sulčių;
- 2 šaukštai cukraus;
- 400 ml pieno;
- 1 kiaušinio trynys;
- 3 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 4 šaukštai kukurūzų krakmolo;
- 200 ml grietinėlės (iš 20 %).
Paruošimas:
- Nulupkite obuolį, supjaustykite skiltelėmis. Įpilkite citrinos sulčių ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
- Dabar pradėkite gaminti kremą! Į pieną įmaišykite kiaušinio trynį, 3 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą. Pastatykite ant viryklės ir nuolat maišykite. Virkite, kol sutirštės.
- Į tirštą kremą supilkite 200 ml grietinėlės (20 % ar daugiau). Dar kartą išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Į tą pačią vietą sudėkite troškintus obuolius.
- Surinkite ir iškepkite pyragą
Pyrago paruošimas:
- Pradėkite rinkti pyragą! Tešlą ištepkite kremu ir mentele paskirstykite.
- Iš šaldiklio išimkite gabalėlį tešlos ir jį sutarkuokite. Dėkite pyragą į įkaitintą 180/200 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
- Paruošto pyrago viršų pabarstykite trupučiu cukraus pudros. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite!
- Neįtikėtinas pyragas su ledais! Labai švelnus, neįtikėtinai skanus. O kiek jame grietinėlės! Tikras skanėstas, ypač su puodeliu arbatos!