Skrydžių palydovė papasakojo, kodėl dauguma oro uostų neapmuitinamų prekių kainuoja daug brangiau

Duty free parduotuvės

Daugelis žmonių mano, kad neapmuitinamų prekių (angl. duty free) oro uostuose yra puiki vieta, kur galima įsigyti puikių prekių be muito ir taip sutaupyti. Tačiau iš tikrųjų tai yra vienas didžiausių mitų!

Patyrusi skrydžių palydovė „Sun Online Travel” tinklaraščio įraše papasakojo, kokių daiktų ar prekių niekada nereikėtų pirkti oro uostuose ir rasti geriausius pasiūlymus.

Ko nederėtų pirkti oro uoste?

Pasak jos, populiariausias produktas, kurį iš tikrųjų visiškai nenaudinga pirkti oro uosto neapmuitinamų prekių parduotuvėse, yra šokoladas.

„O blogiausia, kad tai net ne geras šokoladas, o paprastas niekuo neypatingas šokoladas, kurį galima rasti visur parduotuvėse. Be to, dažnai jis būna didžiulėmis pakuotėmis, kurios kainuoja daug pinigų. Tai tokia apgaulinga , ir nesuprantu, kodėl niekas to dar nesuprato”, – aiškino ji.

Be to, pasak jos, mažai tikėtina, kad kvepalus ir suvenyrus oro uostuose būtų galima nusipirkti palankiomis kainomis.

„Manau, problema ta, kad dauguma žmonių skrenda gal tik kartą ar du per metus. Taigi, kai jie atvyksta į oro uostą, atostogų laukimas juos užvaldo ir jie net nepagalvoja patikrinti kainų internete”, – mintimis dalijasi tinklaraščio autorė.

Ji aiškina, kad šiais laikais labai lengva palyginti kainas: kiekvienas turi telefoną, ir jas galima tiesiog susirasti internete.

Kartu skrydžių palydovė pažymi, kad kartais neapmuitinamų prekių parduotuvėse vis dar galima rasti gerų pasiūlymų, tik reikia žinoti, kur ieškoti, ir neskubėti pirkti.

„Nors parfumuotas vanduo ir paprastai kainuoja maždaug tiek pat, kiek ir internetu, ir parduotuvėse, jie paprastai yra geriausias pasirinkimas už gerą kainą. Tačiau tai ne tie dalykai, kurie yra neapmuitinamų prekių parduotuvės centre, ir ne tie, kurių pavyzdžių jums siūlo žavi pardavėja. Turite naršyti po lentynas, kol rasite nuolaidų arba išpardavimų skyrius. Jie ne visada egzistuoja, bet daugelyje oro uostų yra, dažnai pasislėpę mažoje lentynoje, kuri nėra iš karto pastebima”, – aiškino tinklaraščio autorius.

Ir net tada patariama palyginti jų kainas su kainomis kitur, kad įsitikintumėte, jog nepermokate.

Stiuardesė mano, kad daugelis keliautojų oro uostuose apsipirkinėja tik tam, kad ką nors nusipirktų, nors iš tiesų jiems tų daiktų visai nereikia.

Išeiti iš AMP versijos