Šie keksiukai puikiai tinka užkandžiams. Jų galite pasiimti į darbą ir mokyklą. Mėgaukitės ryškiu šių kepinių skoniu ir švelnumu.
Keksiukai su šokoladu ir kriaušėmis
Reikės:
- Aukščiausios kokybės kvietiniai miltai – 200 g.;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Pienas – 80 ml.;
- Saulėgrąžų aliejus – 50 ml.;
- Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
- Druska – pagal skonį;
- Cukraus milteliai – 150 g.;
- Šokolado drožlių – 80 g.;
- Grietinė – 50 g.;
- Kriaušės – 1 vnt.;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Kakavos milteliai – 35 g.
Gaminimas:
1. Išplakite kiaušinius su pienu, vanile ir aliejumi.
2. Persijokite miltus su kakava ir kepimo milteliais. Suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
3. Sudėkite skystus ir sausus ingredientus ir išmaišykite.
4. Pusę kriaušės supjaustykite kubeliais, o kitą pusę – plonais griežinėliais. Sudėkite kubelius į tešlą ir išmaišykite.
5. Paimkite keksiukų formeles ir pripildykite jas tešlos. Papuoškite kriaušių griežinėliais.
6. Kepkite 180 °C temperatūroje 20 minučių.