Sukluskite, nes tai itin svarbu daugeliui “WhatsApp” naudotojų – tūkstančiuose įrenginių nebeveiks “WhatsApp” programėlė

WhatsApp nebepalaikys įrenginių su Android 5.0 ir iOS 12

Programa “” išlieka viena populiariausių žinučių siuntimo programėlių pasaulyje, o “” nuolat plečia jos funkcionalumą. Programėlę palaiko daugelis “Android” ir “iOS” išmaniųjų telefonų, taip pat kai kurie funkciniai telefonai su alternatyviomis operacinėmis sistemomis.

Tačiau, remiantis naujausiu svetainės “CanalTech” pranešimu, “WhatsApp” nustos palaikyti 35 mobiliųjų telefonų modelius, kuriuose veikia senesnės “Google” ir “Apple” operacinių sistemų versijos. Tai reiškia, kad šių įrenginių savininkai nebegaus programėlės atnaujinimų, o laikui tiksint jos išvis nebeveiks.

Rekomenduojama patikrinti visą modelių sąrašą ir nustatyti, ar galite toliau naudoti “WhatsApp” savo dabartiniame įrenginyje. Tai ypač svarbu senesnių modelių naudotojams, kurie gali neturėti atnaujinti savo operacinės sistemos arba gali būti nesuderinami su naujais programėlės reikalavimais.

Šiuo metu “WhatsApp” rekomenduoja įdiegti programėlę įrenginiuose, kuriuose veikia “Android 5.0” ar naujesnė versija, ir “iPhone” telefonuose, kuriuose veikia “iOS 12” ar naujesnė versija, siekiant užtikrinti sklandų veikimą ir saugumą.

Visą prietaisų, kurių “WhatsApp” nebepalaikys, sąrašas

Šie prietaisai naudojami daugiau nei septynerius metus ar ilgiau. Kai kurie naudotojai gali ir toliau juos naudoti nepaisant jų amžiaus. Tačiau “WhatsApp” nusprendė nebepalaikyti šių ir kitų prietaisų, kad sutelktų dėmesį į naujesnę aparatinę įrangą ir atnaujintą programinę įrangą.

Jei vis dar naudojate “WhatsApp” viename iš šių įrenginių, apsvarstykite galimybę atnaujinti jį į naujesnį modelį arba išbandyti alternatyvas, pavyzdžiui, “Telegram”.

Išeiti iš AMP versijos