Pagal šį receptą iškepsite neįtikėtinai sultingą, purų, švelnų pyragą su daugybe obuolių. Jį labai lengva paruošti. Pabandykite pagaminti šį nuostabų pyragą ir jis tikrai taps mėgstamiausiu jūsų šeimoje.
Sultingas obuolių pyragas
Sudedamosios dalys:
- 3 kiaušinių;
- 100 g cukraus;
- 1 maišelis vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 150 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 15 g kepimo miltelių;
- citrinos sulčių;
- 7 dideli obuoliai;
- abrikosų uogienė.
Gaminimas:
- Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska plakite plaktuvu arba rankiniu maišytuvu, kol taps purūs. Sudėkite suminkštintą (kambario temperatūros) sviestą, sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir suberkite į kiaušinių ir sviesto mišinį. Maišykite dar kelias minutes, kol masė taps šviesesnė, o cukrus ištirps.
- Įdarui skirtus obuolius (apie 4 vnt.) nulupkite ir išskobkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis ir iš karto išmaišykite, kad obuoliai nepatamsėtų. Likusius tris obuolius išskobkite ir supjaustykite ketvirčiais. Peilio galu padarykite išilginius pjūvius.
- Supilkite tešlą į dubenį ir sumaišykite su kubeliais supjaustytais obuoliais. Tešlą gerai sumaišykite su įdaru ir dar kartą apšlakstykite citrinos sultimis.
- Supilkite tešlą į 28 cm skersmens skardą ir tolygiai paskirstykite.
- Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolių ketvirčius ir pirštų galiukais lengvai įspauskite juos į tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Kol ant medinio iešmelio, įkišto į vidurį, neliks tešlos pėdsakų. Jei pyragas tampa pernelyg rudas, uždenkite jį folija.
- Išimkite paruoštą pyragą ir aptepkite jį šiltu suminkštėjusiu abrikosų džemu. Atvėsusį pyragą išimkite iš skardos ir patiekite.