Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šuo gali susirgti ar apsinuodyti: kaip tinkamai laikyti šunų maistą?

Odeta Bartkevičiūtė

Netinkamai laikant šuns maistą, gali kilti rimtų pasekmių. Šunų prižiūrėtojas pasidalijo patarimais, tinkamai laikyti šunų maistą. Svarbus yra maišelio dydis. Rinkitės tokio dydžio, kad visą maišelį galėtumėte sunaudoti per 30 dienų ar trumpiau. Taip išvengsite baltymų praradimo ir pelėsio – nepamirškite oksidacijos. Oksidacija įvyksta, kai maišelis yra atidarytas. Apie tai rašo dienraštis „Mirror„.

Taip pat verta kruopščiai suvynioti maišelį ir neišpilti maisto į specialų laikymo konteinerį, nes originali pakuotė buvo specialiai sukurta taip, kad išsaugotų maiste esančias maistines medžiagas. Todėl nepilkite maisto į konteinerius ar kitus maišelius. Tačiau, jei reikia, saugumo sumetimais galite naudoti ne plastikinius, o nerūdijančio plieno indus.

Kaip laikyti šunų maistą namuose?

  • Niekada nelaikykite maisto balkone arba drėgnoje patalpoje. Dėl temperatūros pokyčių maiste esančios maistinės medžiagos ir riebalai gali tapti kartūs, o ir ten gali dėti kiaušinėlius.
  • Pašarą reikėtų laikyti ten, kur yra minimalus sąlytis su aplinka. Jis neturėtų būti veikiamas tiesioginių spindulių.
  • Jei maistą laikote maišelyje, jis turėtų būti kruopščiai suvyniotas, kad į jį nepatektų oro.
  • Jei jūsų alergiškas, turėtumėte įsigyti maisto kiekį, kurio užtektų savaitei. Taip sumažinsite tikimybę, kad maiste atsiras nepageidaujamų bakterijų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą