Sūris daro jus laimingesnius ir skatina sveiką senėjimą: netikėtas mokslininkų atradimas

Sūrio valgymas

Didžiulė genetinė analizė parodė, kad , kurių psichinė savijauta geresnė, paprastai gyvena ilgiau ir sveikiau. Beje, svarbų vaidmenį gali vaidinti netgi sūrio vartojimas, rašo sciencealert.com, remdamasis tyrimu, kuris buvo paskelbtas žurnale “Nature Human Behaviour”.

Pažymima, kad Kinijos tyrėjai tirdami milijonų europiečių genus ne tik įrodė, kad gouda yra sveikas.

“Remdamiesi aštuoniais skirtingais Europos gyventojų duomenų rinkiniais, kurių kiekvieną sudarė nuo 38 000 iki 2,4 mln. žmonių, tyrėjai rado potencialių priežastinių įrodymų, kad geresnė psichinė gerovė, vertinama pagal pasitenkinimą gyvenimu, nuotaiką, neurotiškumą ir depresijos simptomus, gali padėti gyventi ilgiau ir sveikiau”, – rašoma leidinyje.

Tyrimo autoriai teigia, kad jų išvados teikia vilčių, jog psichinės gerovės gerinimas yra perspektyvus sveiko senėjimo būdas, nepriklausomai nuo socialinės ir ekonominės padėties.

Nurodoma, kad tie tyrimo dalyviai, kurie nurodė valgantys daugiau sūrio ir vaisių, buvo linkę gauti aukštesnius psichinės gerovės balus. Be to, daugiau sūrio turėjo 3,67 proc. teigiamą poveikį jų savivertei ir gyvenimo trukmei.

“Sprendžiant iš šio pirminio tyrimo, sūris gali būti naudingas protui ir kūnui. Jei norite gyventi ilgiau ir sveikiau, galite padaryti daugiau, nei retkarčiais pabarstyti parmezano ant makaronų”, – rašoma straipsnyje.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.
Išeiti iš AMP versijos