Susipažinkite su galingiausiu istorijoje BMW M5 2025 – tokio šedevro dar neregėjote

BMW M5 2025

Pristatytas itin galingas BMW M5 2025 metų modelis. Tai galingiausias serijos , taip pat sunkiausias visų laikų M5 dėl hibridinės transmisijos.

Jame sumontuotas 4,4 l V-8 su dviem turbokompresoriais ir vienas elektros variklis, sujungtas su aštuonių laipsnių pavarų dėže. Bendra sistemos galia – 717 AG, t. y. šiek tiek mažiau nei XM Label. Vien vidaus degimo variklis išvysto 577 AG, o papildomą 194 AG galią suteikia elektros variklis.

BMW teigia, kad naujasis M5 iki 100 km/val. įsibėgėja per 3,4 sekundės. Maksimalus ribojamas iki 255 km/h, nors su M vairuotojo paketu jis padidėja iki 305 km/h. Elektriniu režimu BMW užtikrina tylų 40 km nuvažiuojamą atstumą vien naudodamas bateriją. Tačiau jei staigiai paspausite akceleratoriaus pedalą arba nuspręsite rankiniu būdu perjungti “M Steptronic” pavarų dėžę, automobilis iškart įjungs vidaus degimo variklį, kad gautų daugiau galios.

BMW M5 2025 / BMW nuotr.

Naujasis M5 turi tris standartinius važiavimo režimus. Komforto – benzininis ir elektrinis užtikrina kuo sklandesnį ir efektyvesnį vairavimą. Benzininis variklis išsijungs dažniau. Sportinis ir “Sport Plus” režimai pagyvina situaciją (variklis veikia nuolat), o “Dynamic” ir “Dynamic Plus” režimai optimizuoja transmisiją, kad būtų pasiekta galia, ir padidina aušinimo sistemos efektyvumą, kad automobilis galėtų važiuoti trasoje.

Priekyje M5 stabdo šešių stūmoklių suportai ant 16,1 colio diskų, o gale – plaukiojantys vieno stūmoklio suportai ant 15,7 colio diskų. M anglies keramikos stabdžiai yra pasirinktiniai. Penkių svirčių galinė ašis pritaikyta konkrečiam modeliui, joje naudojamos sustiprintos valdymo svirtys, posvyrio valdymo svirtys ir kreipiamosios svirtys, pritaikytos didesnėms perkrovoms. Dvigubų svirčių priekinė ašis yra standesnė ir joje naudojamos specialios M5 stebulės. BMW adaptyvioji M pakaba yra standartinė, joje yra elektroniniu būdu valdomi amortizatoriai, kuriuos vairuotojai gali tiksliai sureguliuoti.

BMW M5 2025 / BMW nuotr.

2025 m. BMW M5 sveria 2444 kg, t. y. daugiau nei “ F-150” su keturių durų kabina ir visų varančiųjų ratų pavara. Pradinė kaina – 120 675 JAV dolerių.

Išeiti iš AMP versijos