Svarbiausi ženklai, kad jau laikas keisti skalbimo mašiną

Sugedusi skalbimo mašina

gali būti ne pati įdomiausia užduotis, tačiau tai gali tapti dar didesniu rūpesčiu, kai skalbimo mašina pradeda gesti. Jei pastebėsite, kad jūsų skalbimo mašina neveikia taip gerai, anksčiau, turėtumėte apsvarstyti galimybę įsigyti naują, patikimesnę skalbimo mašiną.

Ženklai, kai pribrendo metas keisti skalbimo mašiną

Netinkamai veikianti skalbimo mašina gali nešvariai išplauti rūbus ar juos sugadinti. Jei jūsų skalbimo mašina skleidžia neįprastus garsus tai gali reikšti problemą. Dažnai per didelis rūbų kiekis apkrauna būgną, o dėl to ilgainiui gali sugesti arba pats būgnas.

Viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių yra ta, kad mašina netinkamai išleidžia vandenį. Tai reiškia, kad būgne visada bus likutinių nešvarumų nuo ankstesnio skalbimo, kuris lieka po paskutinio skalavimo. Pirmiausia pabandykite išvalyti skalbimo mašinos filtrą, kuris gali būti užsikimšęs. Jei jo nerandate, instrukcijų ieškokite savo skalbimo mašinos vartotojo vadove.

Kitos galimos priežastys – užsikimšęs ploviklio stalčius. Jei reguliarus neduoda rezultatų, tai yra tikras ženklas, kad laikas įsigyti naują skalbimo mašiną.

Po gręžimo skalbiniai turi būti drėgni, o ne šlapi. Jei taip nutinka dažnai, priežastis gali būti susidėvėjęs variklis, kuris sunkiai pasiekia reikiamą greitį. Kita priežastis gali reikšti slėgio sistemos gedimą, atsiradusį dėl užsikimšimo. Bet kuriuo atveju tai yra ženklas, kad jums gali prireikti naujos skalbimo mašinos, jei problemos nepavyks išspręsti.

Nemalonaus kvapo atsiradimas. Nemalonų kvapą sukelia skalbimo mašinos viduje esantis ar miltligė. Tai dažnai sukelia ploviklio, nešvarumų ir kitų bakterijų kaupimasis laikui bėgant. Norėdami išvengti kvapų, pasibaigus ciklui nuvalykite drėgmės perteklių ir, jei įmanoma, laikykite duris atidarytas. Skalbimo mašiną taip pat galite išvalyti tuščiu ciklu su actu arba balikliu. Bet jei po reguliaraus valymo nemalonus kvapas išlieka, gali tekti įsigyti naują skalbimo mašiną.

Jei pastebėjote, kad staiga padidėjo sąskaitos už elektrą, priežastis gali būti sugedusi skalbimo mašina. Jei mašina neveikia tinkamai arba naudoja vandens perteklių, tai turės įtakos jūsų eksploatacinėms išlaidoms.

Paprastai, jei jūsų skalbimo mašina yra senesnė nei 10 metų, ją tikriausiai reikia atnaujinti. Senesnės skalbyklės nėra tokios efektyvios kaip naujesni modeliai. Be to, senesni modeliai neturi daugiau pažangių funkcijų ir naujų technologijų. Pavyzdžiui, galimybė kiekviename cikle reguliuoti vandens ir skalbimo priemonių kiekį pagal drabužių skaičių. Be to, kitos funkcijos padės geriau prižiūrėti drabužius, sutaupyti vandens ir gerokai sumažinti mokesčius už komunalines paslaugas.

Išeiti iš AMP versijos