Jei jau pavargote nuo tradicinio obuolių pyrago, turite galimybę išbandyti nuostabų receptą, kuris jus tikrai sužavės. Šis pyragas su obuoliais ir kreminiu kremu yra nepaprastai skanus ir lengvai paruošiamas. Šis pyragas nustebins jus savo švelnumu ir skoniu.
Ingredientai
Kremui:
- 1 kiaušinis;
- 50 g cukraus;
- 250 ml pieno;
- 15 g kukurūzų krakmolo;
- 0,5 g vanilino (nebūtina).
Tešlai:
- 2 vidutiniai kiaušiniai;
- 100 g cukraus;
- 100 ml pieno kambario temperatūroje;
- 200 g kvietinių miltų;
- 0,5 g vanilino;
- 5 g kepimo miltelių (1 arbatinis šaukštelis);
- 2 maži obuoliai.
Paruošimas
Kremui:
- Giliame dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi, supilkite kukurūzų krakmolą ir pieną.
- Dedame ant nedidelės ugnies ir nuolat maišome, kol sutirštės. Tada supilkite grietinėlę į konditerinį maišelį.
Tešlai:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi giliame dubenyje, naudodami maišytuvą. Įpilkite pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Į gautą masę suberkite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, tada sudėkite į tešlą.
- Norėdami paruošti pyragą formoje, prieš pilant tešlą, rekomenduojame naudoti pergamentinį popierių.
- Į paruoštą formą tolygiai supilkite tešlą su obuoliais.
- Iš konditerinio maišelio su kreminiu kremu ant tešlos sukuriame kremo raštą arba tinklelį.
- Prieš dedant pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, rekomenduojame apibarstyti cukraus pudra.
- Įdėkite pyragą į orkaitę 30 minučių.
- Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, papuoškite pagal pageidavimą ir mėgaukitės skoniu!