Dauguma žmonių svogūnų lukštus paprastai išmeta į šiukšlių dėžę. Ypač jei iki Velykų dar toli. Tačiau šie likučiai tinka ne tik kaip natūralūs kiaušinių dažai.
Kaip aiškina profesionalūs virėjai, svogūnų lukštai dažnai naudojami kaip skonio stipriklis. Ypač kai kalbama apie baltųjų kopūstų patiekalus ar žuvies marinatą. Nepatikėsite, bet svogūnų lukštai patiekalams suteikia ypatingą skonį.
Reikia paimti 100 mililitrų augalinio aliejaus, įdėti susmulkintų keturių svogūnų lukštų, taip pat druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite ir palikite 24 val. pasimarinuoti. Per tą laiką aliejus pritrauks svogūnų lukštų skonio. Šį aliejų galite naudoti įvairiems patiekalams.