Tai padės sutaupyti degalų! Patarimai vairuotojams, kaip keliauti pigiau

Automobilio pavarų perjungimas

Ekspertai pateikė keletą patarimų, kurie padės vairuotojams padidinti automobilio degalų naudojimo efektyvumą beveik bet kokiomis važiavimo sąlygomis. Daugiausia dėmesio jie skyrė teisingam pavarų perjungimui, kuris yra pagrindinis komponentas siekiant maksimalaus efektyvumo.

Pavarų perjungimo optimizavimas

Vienas iš svarbiausių ekonomiško vairavimo aspektų yra tinkamas pavarų perjungimas. Ekspertai pataria mechaninę pavarų dėžę turinčių transporto priemonių vairuotojams atidžiai stebėti variklio sūkių dažnį ir perjungti pavaras tada, kai tai yra efektyviausia. Lėtėjant svarbu neperjungti pavaros, nes degalų įpurškimo įjungia degalų tiekimo jungiklį, kuris praktiškai panaikina degalų sąnaudas stabdant.

Stenkitės kuo ilgiau važiuoti aukštesne pavara, išlaikydami leistiną greitį, tačiau neperkraukite variklio. Optimalus perjungti pavaras yra tada, kai variklio apsukos pasiekia 2500 aps/min.

Pavarų praleidimas

Kitas ekspertų patarimas – praleisti pavaras greitėjant iki didelio greičio, pavyzdžiui, važiuojant greitkeliu. Iš trečios pavaros perjungus tiesiai į penktą, galima sumažinti degalų sąnaudas.

Automobiliai su automatine pavarų dėže

Automobilių su automatine pavarų dėže savininkai taip pat gali laikytis rekomendacijų švelniai greitėti ir stabdyti, kad nereikėtų versti transmisijos sistemos laukti pavarų perjungimo. Tai leidžia varikliui dirbti efektyviau ir sumažinti degalų sąnaudas.

„Stop-start” technologija

Šiuolaikiniuose automobiliuose vis dažniau įrengiama „Stop-start” technologija, kuri automatiškai išjungia variklį sustojus ir taip gerokai sumažina degalų sąnaudas. Specialistas išsklaidė paplitusią klaidingą nuomonę, kad dažnai įjungiant ir išjungiant variklį sunaudojama daugiau degalų nei dirbant tuščiąja eiga. Priešingai, ši technologija gali gerokai sutaupyti degalų, ypač miesto eisme, kai dažnai sustojama.

Išeiti iš AMP versijos