Tai palies visus kas turi “iPhone”: naujosios dirbtinio intelekto funkcijos nebus prieinamos Europos Sąjungoje

Apple Intelligence ES kol kas nebus prieinama

Bendrovė “” šiandien paskelbė, kad Europos vartotojai negalės naudotis “Apple Intelligence”, “iPhone Mirroring” ir “SharePlay Screen Sharing” funkcijomis, kurios “iPhone”, “” ir “Mac” kompiuteriuose bus prieinamos šį rugsėjį, dėl reguliavimo problemų, susijusių su Skaitmeninių rinkų įstatymu (DMA).

Remiantis “Financial Times” , “Apple” teigė, kad bus vėluojama, nes bendrovė stengiasi, jog naujosios funkcijos atitiktų Europos Sąjungos konkurencijos taisykles:

“Dėl Skaitmeninių rinkų įstatymo sukeltų reguliavimo neaiškumų manome, kad šiemet negalėsime ES klientams pristatyti trijų iš šių [naujų] funkcijų – “iPhone Mirroring”, “SharePlay Screen Sharing” patobulinimų ir “Apple Intelligence”.”

Į “Apple Intelligence” įeina daugybė priedų, kurie keičia viską – nuo “” iki programų, o “iPhone Mirroring” yra funkcija, leidžianti valdyti “iPhone” prijungtame “Mac” kompiuteryje. Funkcija “SharePlay Screen Sharing” leidžia naudotojams valdyti kito asmens ekraną, o naudojant “SharePlay” funkciją – teikti pagalbą.

Kai kurios “Apple Intelligence” funkcijos, susijusios su “Siri”, bus pradėtos naudoti tik 2025 m., tačiau “Genmoji”, “Image Playground”, “Writing Tools” ir daugelis naujų programėlių funkcijų bus prieinamos nuo rugsėjo mėn. ir būtent šių funkcijų “iPhone”, “iPad” ir “Mac” naudotojai Europos Sąjungoje pasiges. Neaišku, kiek laiko “Apple” užtruks įdiegti šias funkcijas ES ir kokių pakeitimų gali tekti padaryti, kad jos būtų įgyvendintos pagal DMA.

“Apple” įspėjimas pateiktas tuo metu, kai ruošiasi priimti sprendimą dėl to, ar preliminarūs pakeitimai, kuriais leidžiama prekiauti programėlėmis, atitinka DMA. Reguliavimo institucijos teigė, kad yra “labai rimtų” problemų, susijusių su “Apple” įgyvendinimu, kurios greičiausiai yra susijusios su “Apple” taikomais pagrindiniais technologijų mokesčiais.

Išeiti iš AMP versijos