Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tapkite geriausiu kaimynu laikydamiesi šių auksinių taisyklių

Mindaugas Bružas

Labai svarbu palaikyti gerus santykius su kaimynais. Šį kartą daugiausia dėmesio skirsime tam, ką galite padaryti, kad būtų aukščiausiame lygyje. Šiame straipsnyje įvardysime 7 auksines taisykles, kurios leidžia kiekvienam iš mūsų tapti geriausiu kaimynu. Susipažinkime su jomis ir naudokime jas savo gyvenime.

Abipusė pagarba

Norint palaikyti gerus santykius su kaimynais, labai svarbu išlaikyti sveikas ribas. Kiekvienas vertina savo vietą ir pašalinis kišimasis nėra labai pageidaujamas. Todėl venkite žiūrėti pro langus ar belstis į duris, kalbėdami apie „triukšmą” ar „indų barškėjimą”.

Triukšmas

Niekam nepatinka, kai vidury nakties pažadina garsiai grojanti arba trukdoma leisti laiką šeimoje. Garsiai skambanti muzika ne tik trikdo miego režimą, bet ir gali kelti nerimą pagyvenusiems žmonėms, mažamečiams vaikams ir naminiams gyvūnams. Todėl įsitikinkite, kad jūsų grojama muzika nekelia nepatogumų kaimynams.

Draugiški kaimynai

Gandai ir apkalbos

Kai esate naujas buto / namo gyventojas, stengiatės su visais bendrauti dėl draugiškumo. Tačiau šio proceso metu neretai įsitraukiate į grupes. Įsitikinkite, kad jūsų grupė neskleidžia gandų ir apkalbų apie kitus ir neįtraukia jūsų į smulkmenišką kaimynystės politiką. Norėdami išlaikyti taiką su kaimynais, geriau negalvokite apie apkalbas ir skandalus.

Tinkamai bendraukite

Gali atrodyti, kad sunku ginčytis su kaimynu dėl jus kamuojančios problemos, o juo labiau, kai esate naujokas ir gali atrodyti, kad esate tas, kuris nuolat skundžiasi. Tačiau svarbu palaikyti gerą bendravimą, kad problemos būtų sprendžiamos kuo greičiau ir nebūtų eskaluojamos. Taigi, jei jų būdas iškelti šiukšlių dėžę į lauką kelia jums problemų, praneškite jiems apie tai. Arba jei iš jų virtuvės sklindantys dūmai pasiekia jūsų virtuvę, praneškite jiems apie tai. Bendravimas gali išspręsti pusę problemų. Žinoma, tai veikia tik tada, jeigu kaimynas yra supratingas bei protingas.

Pasisiūlykite padėti

Namų ruošos darbų atlikimas gali būti varginantis, o kartais atsipalaiduojame vieni. Tačiau jei matote pagyvenusį kaimyną, tvarkantį kiemą ar atliekantį kokius nors vyriškus darbus, pasisiūlykite padėti. Arba jei jūsų kaimynė yra jauna mama, balansuojanti tarp vaiko ir namų ruošos darbų, pasisiūlykite padėti prižiūrėti vaiką ar ką nors panašaus, kas jums atrodo įmanoma. Šiek tiek gerumo nueina ilgą kelią.

Malonūs kaimynai

Švara

Svarbu, kad jūsų turtas ir aplinka būtų geros būklės ir švari. Jūsų atsakomybė nesibaigia augalų parsinešimu namo dėl estetikos. Taip pat svarbu pasirūpinti, kad dirvožemyje nebūtų vabzdžių, o džiūdami neskristų.

Taip pat pasirūpinkite, kad jūsų šiukšlės nebūtų išmėtytos po grindis ir nesukeltų kvapnios netvarkos. Galiausiai, švari aplinka yra ideali gyvenamoji erdvė.

Prisistatykite

Žmonėms tai gali atrodyti savaime suprantama, tačiau geras prisistatymas padės kitiems jus pastebėti. Galite tiesiog pasisveikinti, įteikti nedidelę dovanėlę (nieko pernelyg ekstravagantiško), suburti kaimynus nedideliam naminiam maistui ar pan.

Prisistatymas su nedidele dovanėle padarys gerą įspūdį ir padės lengvai įsikurti. Palaikykite gerus santykius su kaimynais ir elkitės su jais taip, norėtumėte, kad elgtųsi su jumis – pagarbiai, dėmesingai ir su užuojauta.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą