“Tesla Model Y” pardavimai Europoje stipriai sumažėjo: kas nutiko?

Tesla Model Y pardavimai Europoje

Model Y”, visai neseniai užėmęs pirmąją vietą naujų automobilių pardavimų Europoje reitinge, praėjusį mėnesį smuktelėjo į 18 vietą! Kas atsitiko?

Jaunesnysis “Tesla” visureigis jau įsirašė į istoriją, nes praėjusiais metais tapo pirmuoju elektromobiliu, užėmusiu pirmąją vietą Europos pardavimų reitinge. Dataforce duomenimis, šių metų gegužę klientams Europoje buvo pristatyti 10 582 “Model Y” , t. y. 49 % mažiau nei m. gegužę.

Paklausos sumažėjimą lėmė keli veiksniai. Tarp jų – bendras elektromobilių rinkos perkaitimas ir sulėtėjimas (ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje), taip pat vyriausybės subsidijų atšaukimas, be to, Švedijoje vykęs dokininkų streikas, dėl kurio buvo sustabdytas “Tesla” tiekimas.

Tuo pat metu tradiciniai “” lengvieji automobiliai vėl tapo perkamiausiais – pirmoje vietoje atsidūrė krosoveris “T-Roc”, po jo – senas geras “Golf”, abu šie modeliai (parduota daugiau nei 19 000 vienetų) lenkia “Dacia Sandero”, kuris po 2023 m. “Model Y” užėmė antrąją vietą.

Automotive News Europe mano, kad iki šių metų pabaigos lyderystė Europos rinkoje gali vėl atitekti “Golf” (kuris neseniai buvo atnaujintas), turinčiam visas galimybes aplenkti nuo 2017 m. gaminamą “T-Roc”.

Išeiti iš AMP versijos