Pica yra vienas mėgstamiausių kulinarinių šedevrų. Tad vertėtų į savo kulinarinį lobyną įtraukite tikros mocarelos picos receptą. Pabandykite, tikrai nenusivilsite.
Ingredientai dviem picoms:
- miltai (500 g),
- vanduo (300 ml),
- alyvuogių aliejus (30 ml),
- sausos mielės (5 g),
- druska (10 g),
- pomidorų padažas (8 šaukštai),
- mocarela (200 g),
- šviežias bazilikas.
Paruošimas:
- Pirmiausia išminkykite tešlą. Į miltus suberkite mieles, druską, supilkite kambario temperatūros vandenį ir išmaišykite. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį, užlenkdami kraštus žemyn, įdėkite jį į gilų indą, uždenkite maistine plėvele.
- Palikite tešlą pakilti dvi valandas arba kol ji padvigubės. Pastaba: vieta turėtų būti šilta.
- Tada perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atsargiai padalykite į dvi dalis. Jas atsargiai suspauskite į rutuliukus. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kilti dar pusvalandį.
- Tuo tarpu paruoškite priedus. Pomidorų padažą sumaišykite su šviežiais bazilikų lapeliais, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos. Mocarelą supjaustykite juostelėmis.
- Rankomis iš kiekvieno tešlos rutuliuko suformuokite po picą, 25-30 cm skersmens. Aptepkite pomidorų padažu, palikdami vietos kraštui, uždėkite mocarelos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Dėkite picą į iki maksimalios temperatūros įkaitintą orkaitę 6-10 minučių. Kai tešla pasidarys auksinės spalvos, picą išimkite.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi