Tokios aukso vertės dar niekada nebuvo! Aukso kaina pasiekė neregėtas aukštumas

Auksas ir monetos

toliau brangsta ir pasiekė naują istorinį rekordą rinkoje. Tai lėmė JAV ir Artimųjų Rytų veiksniai.

Primename, kad ankstesnį istorinį rekordą auksas pasiekė m. balandžio mėn. Tačiau nuo to laiko taurusis metalas patyrė didelį spaudimą.

Auksas pasiekė naują rekordą

Rinkoje užfiksuotas 1,4 proc. aukso ės augimas. Dėl to tauriojo metalo kaina pasiekė 2450,07 JAV dolerio už unciją. Auksas pasiekė naują visų laikų rekordą, nes per pastarąsias sesijas prekiautojai didino savo statymus, kad JAV Federalinė rezervų sistema galės sumažinti palūkanų normas jau rugsėjo mėn.

Be to, praėjusią savaitę JAV dolerio kursas sumažėjo, o vyriausybės obligacijos pabrango paskelbus JAV balandžio mėn. infliacijos duomenis. šalyje sumažėjo daugiau, negu tikėtasi. Ši dinamika palaikė tauriuosius metalus, kurių kaina nustatoma doleriais.

Kitas veiksnys – neaiški padėtis Irane. Primename, kad šiuo metu pasaulio dėmesys sutelktas į lėktuvo, kuriuo skrido Irano Ibrahimas Raisis, katastrofą. Dėl to Artimuosiuose Rytuose padidėjo geopolitinė rizika. Ekspertas pridūrė, kad neabejotinai esama skubotų išvadų elemento, nes informacijos apie padėtį yra nedaug.

Išeiti iš AMP versijos