Žuvį kepti orkaitėje yra daug sveikiau nei kepti keptuvėje pilnoje aliejaus. Svarbiausia, kad žuvis gautųsi sultinga ir skani. Išsaugokite orkaitėje keptos sultingos žuvies receptą.
JUMS REIKĖS:
- raudonos žuvies (upėtakio, lašišos ir kt.) – 1 kg;
- svogūnų – 150 g
- morkų – 130 gr;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį;
- žiupsnelis cukraus;
- pomidorų sultys – 0,5 litro.
KAIP KEPTI:
- Žuvį išdarinėkite, pašalinkite pelekus ir supjaustykite maždaug 2-4 cm storio kepsniais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pabarstykite žuvį druskos, prieskonių, žolelių ir žiupsnelio cukraus mišiniu.
- Sudėkite kepsnius ant kepimo skardos, užpilkite aliejumi ir palikite 5-10 minučių marinuotis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų ir įdėkite žuvį 25 minutėms.
- Nulupkite ir supjaustykite daržoves, apkepkite keptuvėje su aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Likus 10 minučių iki daržovių paruošimo supilkite pomidorų sultis ir išmaišykite.
- Kai žuvis bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės ir įdėkite kepsnius į keptuvę su padažu 10 minučių.
- Dėl šio būdo žuvis bus dar skanesnė ir sultingesnė. Mėgaukitės!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi