Menkė dažnai kepama su daržovėmis, iš jos daromi gardūs suktinukai, kotletai ir troškinama. Tačiau rekomenduojame ją iškepti pagal toliau pateiktą receptą – žuvis bus labai sultinga. Išbandykite – tai neįtikėtinai skanu.
Kepta menkė
Ingredientai:
- 450 g menkės filė;
- žiupsnelis druskos ir pipirų;
- 2 šaukštai aliejaus;
- 3 skiltelės česnako;
- čiobrelių šakelę;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus.
Paruošimas:
- Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite druska ir pipirais. Apverskite ir tą patį padarykite iš kitos pusės.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite filė, kepkite 5 minutes, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Į keptuvę supilkite aliejų.
- Nulupkite česnaką ir sutrinkite skilteles dideliu peiliu arba presu. Sudėkite jas į keptuvę ir kepkite kartu su žuvimi. Įdėkite šakelę čiobrelių.
- Sumažinkite kaitrą. Kepkite dar 2-3 minutes. Apšlakstykite keptuvėje esančiu aliejumi filė.
- Išspauskite citrinos sultis ant žuvies.