Tokios sultingos menkės dar neragavote nė viename restorane: kaip teisingai ją iškepti

Kepta menkės filė

dažnai kepama su daržovėmis, iš jos daromi gardūs suktinukai, kotletai ir troškinama. Tačiau rekomenduojame ją iškepti pagal toliau pateiktą receptą – žuvis bus labai sultinga. Išbandykite – tai neįtikėtinai skanu.

Kepta menkė

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite ir pipirais. Apverskite ir tą patį padarykite iš kitos pusės.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite filė, kepkite 5 minutes, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Į keptuvę supilkite aliejų.
  3. Nulupkite česnaką ir sutrinkite skilteles dideliu peiliu arba presu. Sudėkite jas į keptuvę ir kepkite kartu su žuvimi. Įdėkite šakelę čiobrelių.
  4. Sumažinkite kaitrą. Kepkite dar 2-3 minutes. Apšlakstykite keptuvėje esančiu aliejumi filė.
  5. Išspauskite citrinos sultis ant žuvies.
Išeiti iš AMP versijos