Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškus ir sultingas vidus: Kaip teisingai paruošti čeburekus?

Norint pagaminti tobulus čeburekus, svarbu naudoti tinkamą tešlą. Ji turi būti plona ir elastinga. Pateikiame čeburekų receptą.

Ingredientai:

- Reklama -
  • Miltai – 250 g
  • Vanduo (verdantis vanduo) – 120 g
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Druskos – 0,5 šaukštelio.

Įdaras:

  • Kiauliena – 150 g
  • Jautiena – 150 g
  • Druska pagal skonį
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žolelės (petražolės, krapai) – pagal skonį
  • Česnakai – 2 skiltelės

Paruošimas:

  1. Mėsą permalkite per mėsmalę. Įberkite druskos, pipirų, smulkinto česnako ir žolelių. Gerai išmaišykite.
  2. Į tešlai skirtą dubenį supilkite augalinį aliejų ir druską. Suberkite miltus ir palaipsniui supilkite verdantį vandenį. Užminkykite tešlą.
  3. Pirmiausia tešlą sumaišykite šaukštu, o tada minkykite rankomis 7-10 minučių. Tešla turi būti standi, bet šiek tiek minkštesnė už koldūnų tešlą.
  4. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti.
  5. Po pusvalandžio tešlą iškočiokite į labai ploną maždaug 20-23 cm skersmens „blyną”.
  6. Ant vienos pusės blyno dėkite šaukštą įdaro, tolygiai paskirstykite, nesiekdami kraštų apie 1,5 cm.
  7. Uždenkite įdarą kita tešlos puse, prispauskite, kad išsiskirtų oras. Uždarykite čebureką ir kraštus prispauskite šakute.
  8. Kepkite čeburekus dideliame kiekyje augalinio aliejaus įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Patarimai:

- Reklama -
  • Tešlai geriau naudoti aukštos kokybės kvietinius miltus.
  • Jei tešla per daug lipni, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
  • Jei tešla per sausa, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Paruoštus čeburekus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus