Yra daug receptų, kaip paruošti agurkus žiemai. Norėdami paįvairinti savo patiekalus, stenkitės paruošti labai skanius ir traškius suomiško stiliaus agurkus. Tokius agurkus pagaminti lengviau, o jų skonį įvertins visa šeima.
Traškūs suomiško stiliaus agurkai
- Agurkai – 2 kg;
- Vandens – 1,5 litro;
- Druskos – 60 g;
- Cukraus – 100 g;
- 9 % acto – 100 ml;
- Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis;
- Lauro lapai – 3 vnt.
Paruošimas:
- Agurkus 2 val. pamirkykite vandenyje. Kiekvieną agurką supjaustykite į 3-4 dalis.
- Supilkite vandenį į ne mažesnį kaip 4,5 l talpos puodą, suberkite cukrų, druską, garstyčių sėklas ir lauro lapą. Kai vanduo užvirs, supilkite actą ir leiskite marinatui vėl užvirti.
- Į verdantį marinatą sudėkite paruoštus agurkus ir palikite juos puode, kol agurkai pakeis spalvą (tai turėtų trukti tik 4-5 minutes).
- Sudėkite agurkus į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite marinatu.
- Kai stiklainiai visiškai atvės, juos galima užsandarinti ir laikyti žiemai.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi