Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Trys augalai, kuriuos galite sodinti sode liepos mėnesį

Mindaugas Bružas
Ką sodinti liepos mėnesį

Liepos mėnesį prasideda pirmasis , todėl sode atsilaisvina vietos. Patyrę sodininkai efektyviai išnaudoja dirvą ir į laisvas lysves sodina kitus augalus. Juolab kad vidurvasarį iki šaltų orų galima užsiauginti kur kas daugiau daržovių, nes kai kurios gerai auga pasodintos liepos mėnesį.

Tarp tokių augalų yra , ridikai ir burokėliai.

- Reklama -

Krapai

Šiuos naudingus žalumynus galima sėti į laisvą sklypo plotą liepos mėnesį. Dėl to iki pirmojo sniego būsite aprūpinti krapais, o šviežias žoleles galėsite naudoti įvairiuose patiekaluose. Be to, krapai lengvai toleruoja temperatūros pokyčius ir nereikalauja ypatingos priežiūros.

Ridikėlis

Mažai kas žino, bet ridikėlius tinka sodinti ir vasaros įkarštyje. Jau gausite sultingų ir jaunų daržovių derlių. Pagrindinė taisyklė – augalą palaistyti, nes ridikėliai mėgsta drėgmę.

Burokai

Dar viena , kurią derėtų sodinti sode vidurvasarį – burokėliai. Geram augimui jam reikia tik pakankamai apšvietimo. Jei norite paspartinti daržovių augimą, naudokite siauras lysves ir laiku laistykite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą