Kad mėsa būtų skani ir minkšta, reikia vengti kelių dažniausiai daromų klaidų. Visų pirma niekada per anksti nesūdykite mėsos. Druska gali pakeisti patiekalo skonį, taip pat tekstūrą.
Klaida Nr. 1: mėsos kepimas šaltoje keptuvėje
Nepriklausomai nuo to, kokią keptuvę ketinate naudoti, svarbu mėsą kepti karštoje keptuvėje. Jei mėsą bandysite kepti vėsioje keptuvėje, ji gali prilipti ir neišgausite norimos spalvos bei tekstūros.
Klaida Nr. 2: per dažnai vartote mėsą
Kai dedate mėsos gabalą į keptuvę, dažnai norite jį apversti pakankamai greitai, kad mėsa nepriliptų. Tačiau turėtumėte vengti šių manipuliacijų ir leisti mėsai kepti netrikdomai kelias minutes, kol susidarys plutelė.
Klaida Nr. 3: per anksti sūdykite mėsą
Jei mėsą sūdytumėte per anksti, ji išsausėtų ir prarastų sultis. Patartina sūdyti prieš pat kepimą arba pabaigoje, prieš pat ragaujant. Be to, pridėjus rausvosios druskos, mėsa įgaus originalią tekstūrą.