Trys naujųjų BMW pakeitimai, laužantys ilgametes įmonės tradicijas

Keičiamos BMW dizaino tradicijos

BMW savo istorija įrodė, kad tai automobilių gamintojas, kuris ypatingą dėmesį skiria tradicijoms. Bavarijos markė ilgą laiką išsaugojo daugybę dizaino elementų, kurie buvo perduodami iš vieno modelio į kitą. Ir nepaisant nedidelių korekcijų, jie visi išlaikė savo esmę.

Tačiau visiškai nauji BMW turi elementų, kuriems nelemta išlikti nepakitusiems, pažeidžiant ilgametes Miunchene įsikūrusios bendrovės tradicijas.

Naujas “M” pavadinimo ženklo išdėstymas

Sportiškų BMW automobilių versijų identifikatorius visada buvo klijuojamas ant kompanijos modelių grotelių, tačiau naujausiame BMW 2 serijos kupė (M240i modifikacija) logotipas persikėlė į apatinę bamperio oro įsiurbimo angą.

Kalbama, kad sprendimą “perkelti” ženklelį lėmė jų padėties visame pasaulyje suvienodinimas. Kinijoje tokie pavadinimo ženklai “liejami” apatinėje buferių dalyje, taigi nuo šiol BMW tai taps norma.

“i” raidės nebuvimas benzininių automobilių pavadinimuose

Iki šiol BMW savo automobilių versijų pavadinimuose, pavyzdžiui, 120i, 330i ar X3 xDrive20i, visada pridėdavo raidę “i”. Tačiau neseniai Miunchene įsikūrusi bendrovė nusprendė atsikratyti šios raidės, naudodama ją savo elektrinių modelių (i4, i5 arba i7 modelių) submarkių pavadinimuose.

Pirmasis , kuriame nebeliko “i” raidės, buvo naujasis 1 serijos automobilis. Vėliau šis sprendimas bus perkeltas ir į kitus markės benzininius modelius.

Nauja grotelių konfigūracija

Garsiosios “šnervių” grotelės buvo ir tebėra skiriamasis BMW ženklas, tačiau neseniai Bavarijos automobilių gamintojo vadovai pakeitė grotelių išsidėstymą.

Nuo šiol šios kompanijos turės horizontalias juostas vietoj tradicinės vertikalios konfigūracijos. Šis sprendimas jau buvo išbandytas naujuose BMW M2 ir M135, taip pat šiek tiek pakoreguotas naujajame BMW X3, jo “grotelėse” derinant vertikalias ir įstrižas juostas.

Išeiti iš AMP versijos