Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tūkstančius automobilių remontavęs mechanikas aiškina, kodėl nereikėtų pirkti elektromobilių

Mindaugas Bružas

Patyręs mechanikas Scotty Kilmeris (JAV) teigia, kad kainuoja daugiau, tarnauja neilgai ir tikrai nėra geresnė aplinkai alternatyva nei automobiliai su degimo varikliais. Kilmeris kritikavo argumentus dėl perėjimo prie elektromobilių, sakydamas, kad jie yra „blogesni“ nei tradiciniai , rašo „The Sun“.

„Elektriniai automobiliai nėra pasiekimas… [Jie] iš tikrųjų yra prastesnė transporto kokybė nei benzininiai automobiliai. Paimkime JAV, 60% visos elektros energijos gaunama iš iškastinio kuro, taigi jūs tiesiog keičiate jo šaltinį. Ir litis teršia aplinką, – sako Kilmeris.

Pažymima, kad litis yra pagrindinis elementas gaminant elektromobilių akumuliatorius, tačiau jis intensyviai kasamas naudojant aplinkai kenksmingus metodus, dažnai skurdesniuose pasaulio regionuose.

Ličio kasyba „vis labiau veikia bendruomenes, kuriose vyksta ši žalinga kasyba, ir kelia grėsmę jų prieigai prie vandens“.

Elektromobilių rinka

Svarbiausia, kad 2021 m. „The Guardian“ pranešė, kad Kongo kobalto kasyklų dirbo vergovei būdingomis sąlygomis už 30 frankų (apie 5 euro centai) per valandą, kad „sukurtų ekologiškų automobilių revoliuciją“.

Be diskusijų dėl santykinių aplinkosaugos sąnaudų, Scotty mano, kad elektromobiliai yra daug mažiau patikimi ir veiksmingesni nei jų iškastiniu kuru varomi analogai.

„Įkraunama per ilgai. Sako: „Turime greitųjų įkroviklių.“ Bet jei per greitai ir dažnai įkrausite ličio jonų akumuliatorių tokiu tempui, greičiausiai prarasite 80 proc. jo naudojimo laiko. Juos reikia krauti lėtai. Kuo greičiau kraunate, tuo greičiau senka baterija“, – aiškina Kilmeris.

„Mažiems automobiliams tai prasminga. Jie turėtų išleisti elektromobilius, tokius „VW Beetle”. Mažas miesto puikiai tinka Anglijos ir Europos žmonėms, kur jie nevažiuoja labai toli“, – priduria ekspertas.

Kilmeris taip pat kritikavo dideles elektrinių transporto priemonių kainas, ypač dėl pasaulinės pragyvenimo kainos krizės.

Jis pažymėjo, kad vieno JAV gamintojo pardavėjai paprašė nutraukti naujų transporto priemonių gabenimą, nes jie negalėjo parduoti savo salonuose jau esančių transporto priemonių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą