Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tyrimas rodo, kad nereikia skubėti mažinti temperatūrą tabletėmis

Mindaugas Bružas

Tyrėjai nustatė, kad padidėjusi temperatūra padėjo žuvims greičiau kūną nuo , kontroliuoti uždegimą ir atstatyti pažeistus audinius.

Padidėjusios temperatūros nauda

Leidome gamtai daryti tai, ką daro , ir šiuo atveju tai buvo labai teigiama. Vidutinis karščiavimas praeina savaime, tai yra, gali jį ir sukelti, ir natūraliai pašalinti be vaistų, sakė Danielis Barreda, pagrindinis tyrimo autorius.

Padidėjusios kūno temperatūros nauda žmonių sveikatai dar turi būti patvirtinta moksliniais tyrimais, tačiau kadangi karščiavimą sukeliantys ir palaikantys mechanizmai yra įprasti, tikimasi, kad tokia nauda bus ir žmonėms.

Tai rodo, kad pajutus pirmuosius peršalimo požymius nereikia iš karto griebtis nereceptinių vaistų nuo uždegimo, dar vadinamų nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo arba sutrumpintai NVNU.

„NVNU palengvina karščiavimo sukeliamą diskomfortą, bet taip pat prarandate dalį šio natūralaus atsako privalumų“, – sako Barredas.

Kaip buvo atliktas tyrimas?

Tyrimo metu žuvims buvo suleista bakterinė infekcija, o jų elgesys buvo stebimas ir įvertintas naudojant mašininį mokymąsi. Išoriniai simptomai buvo panašūs į karščiuojančių žmonių simptomus, įskaitant nuovargį ir negalavimą. Tada jie buvo susieti su svarbiais gyvūnų imuniniais mechanizmais.

Tyrimas parodė, kad natūralus karščiavimas sukelia integruotą atsaką, kuris ne tik suaktyvina apsaugą nuo infekcijos, bet ir padeda ją kontroliuoti.

Mokslininkai išsiaiškino, kad karščiavimas padėjo žuvims pasveikti nuo infekcijos maždaug per 7 dienas.

Svarbu! Ši medžiaga yra bendrojo informacinio pobūdžio ir negali būti diagnozės ar medicininių išvadų pagrindas. Svetainės publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais tyrimais medicinos srityje. Bet jei jums reikia diagnozės ar medicininės konsultacijos, būtinai kreipkitės į savo gydytoją.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą