Atėjo šventinio laikotarpio metas, o kartu ir laikas nustebinti savo svečius kažkuo ypatingu. Tarp daugybės gurmaniškų patiekalų variantų ypatingą vietą gali užimti antis su apelsinais. Tai ne tik sužavės jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks vakarienei ar pietums prabangos ir šventinę atmosferą.
Anties su apelsinais receptas
Pagaminsite per: 1 val. 30 minučių
Reikės:
- Anties (maždaug 2 kilogramai);
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 apelsinai;
- 1 valgomasis šaukštas medaus;
- prieskoniai: druska, pipirai, smulkintas česnakas, rozmarinas.
Paruošimas:
- Sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir prieskonius. Gauta mase aptepkite antį, o likusią masę supilkite į anties vidų.
- Suriškite anties kojas;
- Gerai nulupkite apelsinus. Iš pusės apelsinų išspauskite sultis ir užpilkite jas ant anties, o likusius supjaustykite griežinėliais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Įdėkite antį į kepimo skardą ir kepkite 2 valandas.
- Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos į antį sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi