Žinomas dėl savo paprastumo ir puikaus skonio, obuolių kompotas visada buvo mėgstamas gėrimas rudenį. Šis gėrimas visada asocijuojasi su namų šiluma ir jaukumu. Obuolių kompotas ne tik labai skanus – jį taip paprasta pagaminti! Vos keli ingredientai – ir neįtikėtinas gėrimas jau ant jūsų stalo.
Obuolių kompoto receptas
Sudedamosios dalys:
- 4 porcijoms: 6 – 8 vidutinio dydžio obuoliai;
- 4 – 6 šaukštai cukraus (arba pagal skonį);
- 1 litras vandens;
- 2 – 3 gvazdikėliai;
- 1 cinamono lazdelė;
- pusės citrinos sulčių.
Paruošimas:
- Obuolius gerai nuplaukite, išimkite šerdį ir sėklas.
- Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais arba kubeliais.
- Į didelį puodą įpilkite 1 litrą vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
- Suberkite cukrų, gvazdikėlius ir cinamoną ir retkarčiais pamaišydami leiskite švelniai užvirti, kol cukrus visiškai ištirps.
- Į sirupą sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir sumažinkite ugnį.
- Leiskite kompotui virti ant vidutinės ugnies apie 15-20 min. arba kol obuoliai suminkštės ir pasidarys sodraus skonio.
- Nuimkite kompotą nuo ugnies ir įpilkite pusės citrinos sultis. Tai suteiks gaivumo ir skonio.
- Leiskite kompotui atvėsti iki kambario temperatūros ir atvėsusį patiekite šaldytuve.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi