Vairuotojai tai įvertins: kaip apsaugoti savo automobilį nuo savaiminio užsidegimo pavojaus per karščius?

Liepsnojantis automobilis

yra padidinto pavojaus šaltinis iš dalies dėl to, kad jame veikia ir degūs skysčiai. Kiekvienas vairuotojas turėtų nepamiršti, apsisaugoti nuo automobilio gaisro. Žinoma, geriau, kad to neatsitiktų, bet nieko negali žinoti, reikia būti pasiruošus.

Specialistai rekomenduoja vairuotojams dažniau apžiūrėti variklio skyrių ir patį automobilį, kad būtų galima aptikti nuotėkius, žarnų ir laidų pažeidimus. Atkreipkite dėmesį, ar nėra įtrūkimų degalų sistemoje ir guminėse jungtyse.

Kad karštyje salonas pernelyg neperkaistų, ant priekinio stiklo geriau uždėti specialų šviesą atspindintį paklotą. Tai ypač naudinga, kai automobilis kelias valandas paliekamas saulėje. Be kita ko, šis gelbėjimosi įrankis leidžia palaikyti komfortišką salono temperatūrą.

Vairuotojams taip pat patariama periodiškai praplauti aušinimo ir oro kondicionavimo radiatorius ir užtikrinti savalaikę jų priežiūrą, kad išvengtumėte gedimų pačiu netinkamiausiu momentu. Be to, labai svarbu automobilyje turėti veikiantį gesintuvą, o geriausia – du.

Išeiti iš AMP versijos