Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Venecija per 11 dienų iš turistų lengvai uždirbo milijoną eurų: koks eksperimentas davė tokį pelną

Kaipkada.lt

Turizmo sezonas Europoje pamažu įgauna pagreitį. rado būdą, šiuo laikotarpiu dar labiau padidinti pajamas.

Venecija yra itin populiari tarp turistų. Miesto vadovai atliko eksperimentą, kuris leido jiems gauti daugiau pajamų iš svečių apsilankymų.

Nuo 25 d. iki gegužės 5 d. turistai, atvykę tik vienai dienai, turėjo mokėti 5 eurų mokestį. Jei to nepadarė, turėjo sumokėti 300 eurų baudą.

Vietos gyventojai, , jaunesni nei 14 metų ir turistai, Venecijoje apsistoję per naktį, buvo atleisti nuo mokesčio mokėjimo. Mokesčio sumokėjimui patvirtinti buvo naudojamas specialus QR kodas.

Šis eksperimentas parodė labai gerus rezultatus. Vos per 11 dienų miestui pavyko uždirbti 975 tūkst. eurų, o tai gerokai viršijo net drąsiausius lūkesčius. Veneciją kasmet aplanko apie 15 mln. turistų, todėl biudžeto papildymas iš naujojo turizmo komisinio mokesčio gali būti reikšmingas. Tačiau vietos valdžia pranešė, kad šiuo metu pajamos nepadengia mokesčio įvedimo ir bilietų sistemos sukūrimo išlaidų.

Dabar įėjimo mokestis bus imamas tik šeštadieniais ir sekmadieniais. Liepos viduryje vietos valdžia turi susitikti ir aptarti tolesnę šio eksperimento plėtrą. Jei naujasis turistų mokestis bus išsaugotas, visos lėšos bus naudojamos keliams, kanalams ir pastatams prižiūrėti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą