Verta žinoti iš anksto: Atnaujinę „Android 15” nebegalėsite įdiegti kai kurių programų

Donatas Varnas

Kai atnaujinsite savo telefonus į „ 15” sistemą, kai kurių programėlių diegimas pasikeis. Nuo šios versijos bus įvedami nauji minimalūs reikalavimai pačioms programėlėms. Laimei, tai paveiks ne visus.

Antrosios bandomosios „Android 15 Developer Preview 2” versijos kodą išstudijavę ekspertai rado požymių, kad „Google” dirba su nauju minimaliu reikalavimu. Esmė ta, kad programos turės veikti bent jau su „Android 7.1” (SDK 24 , o „Android 15” turės 35 versiją).

Tai patvirtino „Android Police”. Pačiame prietaise „ Protect” raginimas blokuoja diegimą, tačiau dėl kažkokių priežasčių vis tiek siūlo įdiegti programą, kuri galiausiai neveikia. Diegimą blokuoja pati operacinė sistema.

Iš tikrųjų tai greičiausiai neturės įtakos didžiajai daugumai jūsų įrenginyje esančių programų. Nors „Android 6.0” dažnai yra seniausia operacinės sistemos versija, kurią palaiko programos, dauguma programų yra skirtos daug naujesnėms ar net naujausioms „Android” versijoms. Tačiau programėlių, kurios bus paveiktos, kūrėjai turės padidinti tikslinę versiją, kad jas būtų galima įdiegti.

Šiandien bus sunku rasti išmanųjį telefoną, kuriame veiktų „Android 6.0”, nes ši operacinė sistema buvo išleista dar 2015 m. Ją naudojo tokie įrenginiai „Nexus 5”, „Nexus 6”, „Nexus 9”, „Huawei Honor 4C”, „Samsung A3”, „LG G4”, „Samsung Galaxy S6”, „Sony Xperia C4” ir kiti seni modeliai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment