Daugelis žmonių mano, kad arbata maišeliuose neturi tokio skonio ir naudos, kokią turi biri arbata. Tačiau jei žaliąją arbatą maišeliuose užvirsite teisingai, taip pat galite gauti sveiką gėrimą. Kaip tai padaryti?
Ekspertai pažymi, kad skonis ir kokybė priklauso ne tik nuo arbatos rūšies, bet ir nuo vandens bei indų, kuriuose gėrimas verdamas, kokybės. Taip pat labai svarbus yra virimo būdas.
Arbatai virti geriau naudoti filtruotą vandenį, o arbatą reikėtų pirkti gerai žinomų prekės ženklų.
Kalbant apie indus, pirmenybę geriau teikti porcelianui arba keramikai: jie puikiai išlaiko šilumą, todėl gėrimas ilgiau išlieka karštas.
Pažymėtina, kad kiekvienai arbatos rūšiai reikalinga tam tikra vandens temperatūra. Juodajai arbatai tinka 90-95 laipsniai, o žaliajai ar žolelių arbatai pakanka 70-80 laipsnių.