Ši daržovė yra naudinga. Reguliariai naudojant pašalina „blogąjį“ cholesterolį ir toksinus. Iš baklažano galima paruošti daugybę patiekalų. Tačiau minusas yra tas, kad kartais baklažanai būna kartūs. Ką tokiu atveju daryti?
Kartūs baklažanai
Ši problema ypač aktuali vaisiams, kurie buvo renkami rugpjūčio antroje pusėje ir rugsėjo pradžioje. Kartūs ne tik savo sode užauginti baklažanai, bet ir perkami iš parduotuvės. Pasirodo tai galima ištaisyti verdančiu vandeniu.
Bet tai nėra geriausias būdas. Yra toks pat veiksmingas variantas. Baklažanus reikia supjaustyti pagal receptą. Tada gabalėlius reikia pasūdyti ir palikti 30 minučių.
Baklažanai išskirs sultis per pusvalandį. Praėjus nurodytam laikui, griežinėlius reikia nuplauti paprastu vandeniu. Dėl to neliks kartumo, o daržovė išlaikys elastingumą.
Jei baklažanai ruošiami konservavimui, kartumo atskirai atsikratyti nebūtina. Sūrymas atliks reikiamą užduotį.