Rauginti agurkai laikomi vienu sveikiausių daržovių paruošimo žiemai būdų. Patrauklumo receptui suteikia tai, kad nenaudojamas actas, kuris nėra pats sveikiausias produktas. Tačiau kartais rauginti agurkai tampa minkšti, kodėl?
Agurkus reikia gerai pasūdyti:
- Rinkitės tinkamos veislės ir visada šviežias daržoves, o ne tas, kurios yra šaldytuve.
- Gerai nuplaukite agurkus ir prieš rauginimą porą valandų palaikykite juos šaltame vandenyje.
- Reikia nupjauti vaisių galiukus iš abiejų pusių – jie geriau rauginsis.
- Receptui rinkitės šviežias ir kokybiškas prieskonines žoleles.
Ko reikia agurkų rauginimui?
Kad agurkai būtų gero skonio ir taptų traškūs, į stiklainį įdėkite
- šviežių krienų lapų,
- krapų skėčių,
- česnako skiltelių,
- lauro lapų,
- kvapiųjų pipirų.
- Agurkai turi būti sudėti sandariai, tačiau jų išdėstymas horizontaliai ar vertikaliai neturi reikšmės.
- Belieka tik paruošti sūrymą.
- Tam paimkite 3 valgomuosius šaukštus rupios valgomosios druskos vienam stiklainiui.
- Stiklainis turi būti pripildytas agurkų iki pat viršaus. Kai druska visiškai ištirpsta vandenyje, stiklainis pripildomas sūrymu.
- Tada stiklainis pastatomas ant lėkštės, uždengiamas dangteliu, bet pilnai neuždaromas.
- Kai sūrymas išbrinks ir nukris putos, jį nusunkite, 1-2 minutes pavirkite, karštą supilkite į stiklainius su agurkais, uždarykite dangteliais ir padėkite laikyti. Preparatas bus paruoštas per 2 savaites.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi