Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Visi manė, kad tai keistas triukas, kol patys jo neišbandė. Kodėl lyjant lietui reikia nuvalyti automobilio langą obuoliu?

Adomas Račkauskas

Kiekvienas vairuotojas, kuriam tenka vairuoti lietingu oru, turėtų žinoti šią paprastą gudrybę su obuoliu. Kodėl lyjant lietui reikia nuvalyti automobilio langą obuoliu?

Nuolatinis ir žiemą vairuotojams sukelia nemažai nepatogumų. Dažnai net valytuvai nesusidoroja su į priekinį stiklą patenkančiu vandens srautu, todėl vairuoti tampa pavojinga.

Kad kelionė lyjant lietui būtų patogesnė, pasinaudokite šiuo paprastu „” su obuoliu.

Jums tereikia perpjauti obuolį pusiau ir viena jo puse nuvalyti priekinį stiklą. Obuolyje esanti rūgštis ant stiklo paviršiaus sukurs vadinamąjį lotoso efektą.

Lotoso efektas – tai itin mažo paviršiaus drėkinamumo efektas, kurį galima pastebėti ant lotoso lapų ir žiedlapių. Lašeliai lengvai nuteka nuo lotoso lapų, pakeliui paimdami prilipusių nešvarumų.

Beje, taip pat gali padėti greitai nuvalyti langus nuo nešvarumų ir vabzdžių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą