Vištiena žydiškai – skanus patiekalas, kuris gali tapti tikra kasdienio ar šventinio stalo puošmena. Be to, šis receptas yra labai paprastas, todėl jį paruošti bus lengva net ir pradedančiajam virėjui.
Receptas
Mums reikės šių produktų:
- Vištų šlaunelių arba kitų vištų dalių su kaulais – 1 kilogramas;
- Svogūnas – 3 dideli svogūnai;
- Soda – pusė arbatinio šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Svogūnus reikia nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus.
- Suberkite sodą ir išmaišykite.
- Troškinkite dar 3 minutes ir sudėkite į keptuvę vištieną.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Troškinkite vištieną 20 minučių po dangčiu ant vidutinės ugnies.
- Tada mėsą apverskite ir vėl troškinkite 20 minučių uždengę keptuvę dangčiu.
- Praėjus šiam laikui patikrinkite, ar vištiena jau iškepusi. Tam ją pradurkite peiliu. Jei mėsa išleis skaidrias sultis, o pati mėsa taps vienodai balta, patiekalas paruoštas.
- Jį galite patiekti su daržovėmis arba ryžiais.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi