“Volkswagen” pristatė atnaujintą 2025 metų “Golf R”

Golf R 2025 / Volkswagen nuotr.

Golf R 2025 / Volkswagen nuotr.

ir “Golf GTI”, aukščiausios klasės “Golf R” turi naują priekinę dalį su kitokiais priekiniais žibintais ir šviečiančiu “” logotipu, taip pat naują buferį.

Naujasis Golf R

Jis komplektuojamas su sportiškais šoniniais apvadais ir 18 arba 19 colių ratlankiais. Modelis turi naujus galinius žibintus, taip pat juodą blizgų difuzorių ir keturių vamzdžių išmetimo sistemą. Volkswagen teigė, kad pastarosios buvo “patobulintas siekiant pagerinti akustinį grįžtamąjį ryšį ir sportišką automobilio pojūtį”.

Volkswagen nuotr.

Pirkėjai, pageidaujantys sportiškesnės išvaizdos, gali rinktis naujus 19 colių “Warmenau” kaltinius lengvojo lydinio ratlankius, kurių kiekvienas sveria 8 kg. Dėl to jie yra maždaug 20 proc. lengvesni už tradicinius ratlankius ir padeda sumažinti neatremiamąjį svorį. Be to, “Volkswagen” teigimu, jų atvira konstrukcija padeda geriau aušinti stabdžius.

Į “Golf R” galima montuoti “Akrapovic” titano išmetimo sistemą, patobulintus IQ.LIGHT LED matricinius priekinius žibintus ir naujus 3D LED galinius žibintus su dinaminiu mirksėjimu. Klientai taip pat gali įsigyti “Golf R Black Edition” su tamsintais priekiniais žibintais, tamsiais logotipais ir juodų komponentų rinkiniu, įskaitant ratlankius, stabdžių suportus ir išmetimo sistemos antgalius. Į standartinę “Black Edition” komplektaciją taip pat įeina “Performance” paketas.

Volkswagen nuotr.

Modelyje “Golf R” įrengta nauja 12,9 colių informacinė ir pramogų sistema. Be didesnio ekrano, sistema turi naują meniu struktūrą ir patobulintą grafiką. Vairuotojai gaus kitokį 10,2 colio skaitmeninį prietaisų skydelį, klimato kontrolės sistemą ir sportinį vairą su “optimizuotais” mygtukais. Klientai taip pat gaus naująjį IDA balso asistentą ir prieigą prie “”. Be naujų funkcijų, “Golf R” modelyje įrengtos sportinės sėdynės ir dirbtinio anglies pluošto apdaila.

Galios suteikia 2,0 l keturių cilindrų variklis su turbokompresoriumi, kuris buvo patobulintas, kad išvystytų 328 AG ir 420 Nm sukimo momentą. Variklis sujungtas su septynių laipsnių dviejų sankabų transmisija ir 4MOTION visų varančiųjų ratų sistema su sukimo momento vektoriavimo technologija. Tai leidžia modeliams nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti vos per 4,6 sekundės. Kai juose sumontuotas “Performance” paketas, jie gali pasiekti 270 km/val. maksimalų greitį. Europoje prasidės birželio mėn.

Išeiti iš AMP versijos