Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Volvo” automobiliai išmoko „pamatyti” nelaimingus atsitikimus kelyje: kaip veikia sistema?

Adomas Račkauskas

” pristato naują savo automobilių saugos sistemą, kuri galės įspėti vairuotojus apie priekyje įvyksiančią avariją. Naujasis asistentas vadinamas „Accident Ahead Alert” ir užtikrina eismo dalyvių saugumą įspėdamas vairuotoją apie kelyje priekyje važiuojantį automobilį, kuris pateko į avariją. Švedijos ženklas teigia, kad sistema remiasi realiuoju laiku iš eismo valdymo centro gaunamais duomenimis.

Bendrovės teigimu, ši funkcija bus ypač naudinga kaimo vietovėse ir naktį. Sistema „Accident Ahead Alert” gali įspėti apie priekyje įvykusį incidentą, todėl „Volvo” vairuotojas gali laiku sureaguoti ir sulėtinti greitį. Suderinamos (šiuo metu tik „Volvo”) taip pat gali dalytis apie eismo įvykius, taip padėdamos kitiems „Volvo” savininkams, kurie taip pat važiuoja tuo pačiu maršrutu.

Norėdami pasinaudoti naująja funkcija, savininkai turi aktyvuoti informacinės ir pramoginės sistemos „Connected Safety” parinktį, kuri leis dalytis anoniminiais duomenimis su kitais „Volvo” ir juos gauti.

„Naudodami mūsų novatorišką prijungtosios saugos technologiją, mūsų įspėjimas apie avarijas gali padėti „Volvo” vairuotojams išvengti nemalonių netikėtumų ir kartu padaryti kelius saugesnius visiems”, – sako „Volvo Cars” Saugos centro vadovas Asa Haglundas.

Accident ahead alert Volvo
Accident Ahead Alert Volvo

Ji taip pat pridūrė, kad bendrovė gali pristatyti šią naują funkciją dėl bendradarbiavimo su Danijos kelių direkcija ir kitais partneriais, priklausančiais ekosistemai „ saugiam eismui”.

Bendrovė teigia, kad „Volvo” įspės vairuotoją apie avariją įspėjamuoju pavojaus signalu ir specialiu pranešimu projekciniame ekrane, jei toks yra.

Deja, šiuo metu ši sistema veikia tik Danijoje, tačiau „Volvo” planuoja ją išplėsti ir kitose Europos šalyse. Įspėjimo apie susidūrimą sistema montuojama daugumoje modelių, įskaitant „XC90 Recharge”, S60 ir C40. Sistema suderinama su automobiliais, pagamintais nuo 2016 m. Įdomu tai, kad naujausias markės modelis EX30 naujosios sistemos negavo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą