Vos prasidėjus išankstiniams „iPhone 15” užsakymams, eilė jau nusidriekė iki spalio mėn.

yra vienas iš nedaugelio prietaisų, kurių populiarumas neginčijamas. Kad ir kokius keistus sprendimus bendrovė priimtų, kad ir kokius kompromisus darytų ir kad ir keistų dizainą, kasmet sulaukiame naujienų apie rekordinius pardavimus.

Paklausa yra labai didelė

Rugsėjo 12 d., antradienį, „Apple” pristatė naują „iPhone” telefonų liniją. Pirmieji pirkėjai juos galės gauti rugsėjo 22 d., tačiau jau nuo šiandien galite rezervuoti prietaisą sau. Tai galima padaryti tik oficialioje bendrovės JAV svetainėje.

Tradiciškai pirmosiomis dienomis paklausa būna beprotiška – vos per dvi valandas eilė išsitęsė iki spalio mėnesio, praneša žiniasklaida. Faktas tas, kad bendrovė vis dar tęsia naujų išmaniųjų telefonų gamybą, neturėdama pakankamai jų atsargų. Todėl, remdamasis tam tikru surinktų vienetų skaičiumi per dieną, gamintojas gali planuoti, kiek ir jų galės išsiųsti parduotuvėms ir individualiems klientams.

IPhone pre-order .com svetainėje

Šaltinis taip pat praneša, kad šiemet pirmosios dienos atsargos išeikvojamos greičiau nei pernai, o per pirmąjį pardavimo pusvalandį daugelis vartotojų apskritai negalėjo patekti į svetainę, nes ji buvo labai apkrauta. Problemų taip pat kildavo atsiskaitymo procese, o vartotojui perkraunant puslapį, gavimo data būdavo pasislinkusi keliomis dienomis į priekį. Kai kurie klientai pranešė apie „vieną blogiausių „iPhone” užsakymo patirčių per pastaruosius metus”.

Žinoma, prie šio proceso prisidėjo ir perpardavinėtojai, ypač Kinijos. Praėjusiais metais, pardavimo pradžios dieną, jie tiesiogine to žodžio prasme padengė šalies gatves, pardavinėdami „iPhone” ant žemės. Jie supirkinėjo naujus išmaniuosius telefonus dešimtimis, jei ne šimtais, o paskui juos brangiai perpardavinėjo tiems, kurie norėjo gauti savo įrenginį nelaukdami eilėje. Tačiau paradoksas tas, kad jei ne perpardavinėtojai, eilių tikriausiai apskritai nebūtų.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos